loading

Ook in dit seizoen worden er verschillende concerten en voorstellingen gehouden in ‘T Sael. Deze concerten zijn passend in de middeleeuwse sfeer van het pand.

De gelijknamige ruimte ‘T Sael, een 13e eeuwse ruimte met opkamer heeft een prachtige akoestiek die zich bijzonder goed leent voor intieme concerten.

Bij deze concerten serveren wij uiteraard een heerlijk bourgondisch hapjesbuffet.

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Concert Boreas Duo met Leonieke Toering

8 March, 2020: 15:00 - 17:30

€15

Boreas Duo met Leonieke Toering

Het Boreas Duo, bestaat uit celliste Johanna Varner en gitarist Dick Toering. Samen met stemactrice en dichteres Leonieke Toering komen zij voor de tweede keer in ’t Sael, deze keer met als titel ‘Rondom Sweelinck’.
Jan Pieterszoon Sweelinck is de bekendste Nederlandse componist, maar wie kent zijn muziek? We nemen u mee naar een middag ergens in het jaar 1618, naar een mooi ruimte in een statige pastorie, waar de muziek van Sweelink en van tijdgenoten als Constantijn Huygens, John Dowland en Claudio Monteverdi zal klinken; gedichten die ze voor hun muziek gebruikten worden voorgedragen, en er kan ‘17e eeuws’gegeten worden.

Het Boreas Duo speelt diverse bewerkingen van de oorspronkelijk voor orgel of koor geschreven muziek
van Sweelinck; u zult verrast zijn! Sweelinck stond midden in de cultuur van zijn tijd; hij kende de muziek van Dowland en Monteverdi, en Sweelinck en Huygens hebben elkaar ontmoet bij Amsterdamse huiskamer concertjes. Zijn leerlingen kwamen van heinde en ver naar de ‘orgelmeester’; uiteindelijk heeft zijn polyfone muziek ook Bach beïnvloed. In ’t Sael zijn, als extra, bovendien de sfeervolle foto’s van Johanna Varner te zien, die het Groninger landschap en Waddengebied als thema heeft; een verstilling in beeld gebracht die perfect past bij de verstilling en zuiverheid van de muziek van Sweelinck!

Entreeprijs: €15,00 inclusief bourgondisch hapjesbuffet passend bij tijd of thema van de muziek.

Vanwege beperkte zitplaatsen is het aan te raden om te reserveren via: of bel 050-3062196

Details

Date:
8 March, 2020
Time:
15:00 - 17:30
Cost:
€15

Venue

‘T Sael
Karspelweg 2
Groot Wetsinge, 9773TL Netherlands
+ Google Map
Phone:
0503062196
Website:
www.tsael.nl

Heeft u interesse in het bijwonen van één van onze concerten? U kunt uzelf van een plaats verzekeren door te reserveren met het formulier hier onder.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Aantal personen

  Datum

  Top