loading

Ook in het seizoen 2017 – 2018 worden er verschillende concerten en voorstellingen gehouden in ‘T Sael. Deze concerten zijn passend in de middeleeuwse sfeer van het pand.

De gelijknamige ruimte ‘T Sael, een 13e eeuwse ruimte met opkamer heeft een prachtige akoestiek die zich bijzonder goed leent voor intieme concerten.

Bij deze concerten serveren wij uiteraard een heerlijk bourgondisch hapjesbuffet.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Adventsconcert – Marina Maurer en Gerard van Reenen

9 December, 2018: 15:00 - 17:30

€15

Op zondagmiddag 9 december om 15:00 uur zullen Marina Maurer (viool) en Gerard van Reenen (fortepiano) het jaarlijkse Adventsconcert geven in ‘t Sael in Groot Wetsinge. Zij zullen werken spelen van D. Buxtehude, J.S. Bach, J.Chr. Bach, Ph. Meyer en W.A. Mozart.

Van Buxtehude en J.S. Bach speelt Gerard van Reenen op zijn fortepiano het adventskoraal “Nun komm’, der Heiden Heiland”. Beide koralen hebben dezelfde melodie als basis, maar beide componisten hebben deze melodie op hun eigen wijze uitgewerkt, Buxtehude vrij sober en eenvoudig, Bach ruim versierd met uitgebreide omspelingen.
De jongste zoon van Bach, Johann Christian, heeft een aantal sonates geschreven voor viool en klavecimbel (of fortepiano). De beide musici spelen de opgewekte en sprankelende sonate in A gr.t. op. 10 nr. 4.
Philippe-Jacques Meyer (1737-1819) was actief als componist en harpist in Parijs. Van hem spelen Marina en Gerard “Variaties over Menuet d’Exaudet”. Eén van de mooiste sonates voor viool en piano van Mozart is die in e kl.t. KV 304. Deze zal tijdens het Adventsconcert ten gehore worden gebracht.

De fortepiano is de voorloper van onze huidige piano. Meestal geeft het samenspel op viool en piano problemen met de balans tussen beide instrumenten. De piano heeft door zijn volle en krachtige toon meestal de overhand. Dat probleem doet zich bij het spel op de fortepiano niet voor omdat dit instrument een veel bescheidener volume heeft. Bij weloverwogen spel zijn beide instrumenten perfect in balans. Het belooft daarom een heel bijzonder concert te worden.

Entreeprijs: €15,00 inclusief bourgondisch hapjesbuffet passend bij de muziek

Vanwege beperkte zitplaatsen is het aan te raden om te reserveren via: info@tsael.nl of bel 050-3062196

Details

Date:
9 December, 2018
Time:
15:00 - 17:30
Cost:
€15

Venue

‘T Sael
Karspelweg 2
Groot Wetsinge, Netherlands
+ Google Map
Phone:
050 306 2196
Website:
tsael.nl

Heeft u interesse in het bijwonen van één van onze concerten? U kunt uzelf van een plaats verzekeren door te reserveren met het formulier hier onder.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Aantal personen

Datum

Top